Начало Рали Льоб доволен, че удържа втората позиция в Уелс

Льоб доволен, че удържа втората позиция в Уелс

45
0
Себастиен Льоб

Ситроен не успяха да спечелят титлата при конструкторите в световния рали шампионат в Уелс, но направиха още една крачка към тази си цел. Освен това само пилотите на френския тим Себастиен Льоб и Мико Хирвонен могат вече да водят двубой за титлата при пилотите – останалите състезатели отпаднаха от борбата три кръга преди края.

Самото рали Уелс бе спечелено от Яри-Мати Латвала (Форд), докато Льоб финишира втори, а Хирвонен – пети.

– Напълно променихме настройките в събота вечерта в сервиза. Върнахме решенията, които проработиха в Нова Зеландия. От там представянето ни се подобри, а и пътищата бяха с по-добро сцепление в сравнение с първите два дни на ралито. Доволен съм, че удържахме втората позиция, тъй като тя отразява направения от нас прогрес. Често казвам, че нищо не бива да се приема за даденост. Понякога победите се дължат чисто и просто на много упорита работа. През миналия уикенд Яри-Мати бе най-добър и го поздравявам за перфектното рали. От моя гледна точка трябва да съм доволен от 20-те точки – коментира Льоб.

Състезанието бе особено трудно за Хирвонен, който в началото изобщо не разбираше защо не е достатъчно бърз, за да се бори в обичайните предни позиции. След това положението малко се подобри и като цяло финландецът вървеше значително по-добре на сухо трасе, отколкото на мокро.

– Често ме наричат Sunday Times, защото винаги давам най-добрите си времена в последния ден! Няма съмнение, че сцеплението бе по-добро и се чувствах по-уверен, а от там дойде и разликата в карането. В същото време заплахата от страна на От Танак изчезна (естонецът се удари – б.р.), но аз продължих да натискам, защото никога не се знае какво може да стане в челото на колоната. Хубаво е, че финиширахме добре (с победа в пауърстейджа). Не беше лесен уикенд, но като цяло резултатът е чудесен за целия екип и по отношение на шампионата – обясни Мико.