Начало Рали Льоб доволен от карането и победата си в Нова Зеландия

Льоб доволен от карането и победата си в Нова Зеландия

42
0
Даниел Елена,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб взе победата и в рали Нова Зеландия и увеличи аванса си в генералното класиране на световния шампионат за 2012 г. Осемкратният шампион сподели пред wrc.com чувствата си след поредния успех.

– Поздравления за третата поредна победа през сезона. Представянето ти изглеждаше безгрешно през уикенда. Как премина според теб?

– Удоволствие е да победя в Нова Зеландия. Беше страхотна битка през уикенда по страхотни пътища със съотборника ми Мико [Хирвонен]. Чудесна борба през двата дълги дни и определено се наслаждавах. Беше перфектно рали.

– Натискаше ли до предела на възможностите по отсечките в петък и събота?

– Да, през цялото време и вървяхме на пълна газ. Условията не бяха лесни и въпросът бе да не прекалим – това ми е проблемът тук. Всеки ден бе сложен, понякога валеше, на моменти изглеждаше слънчево и в следващия миг плисваше. Най-трудно бе когато вървяхме с гумите хард.

– Колко трудно бе в неделя сутринта?

– Условията на трасето не бяха леки, валеше сериозно през първата половина на деня. Имаше много кал, но сцеплението в Нова Зеландия не е твърде лошо. Не е като на други ралита, където почти не може да се кара при наличие на кал. Чувството бе добро и се радвахме на битката.

– Какво е най-хубавото в надпреварата по тези етапи?

– Ралито е много красиво. Пътищата са прекрасни, плавни, имат известен вираж и колата прелита от единия до другия край. Усещането наистина е невероятно. Трябва да си на пълна газ през цялото време и е страхотно.

– Изборът на гуми бе жизненоважен тук, а ти изглежда го уцелваше всеки път. Това благодарение на опита ти ли беше?

– Не е лесно да направиш правилния избор на гуми. Имахме само 10 софт, така че беше доста трудно. А с дъжда понякога просто трябваше да се справяме.

– Авансът ти в шампионата е още по-голям. Как се чувстваш в това отношение?

– Добре. Вече имам чудесна преднина и това определено е хубаво усещане. Никога не се знае, но нещата изглеждат добре.