Начало Рали Льоб губи от аванса си спрямо Латвала

Льоб губи от аванса си спрямо Латвала

30
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб губи от аванса си спрямо Яри-Мати Латвала в ожесточената битка, която се води по пътищата в Гърция. Шампионът бе категоричен, че е дал всичко от себе си в борбата.

Натисках наистина здраво. Видях, че Петер [Солберг] и Яри-Мати намаляват разликата и се постарах да вървя максимално добре. Ако можех да направя още нещо, щях да съм го сторил. Бях постоянно на пълна газ – заяви французинът.

Латвала успя да стопи малко от преднината на Льоб и заяви, че поне вече върви в правилната посока. Той направи промени по Фиеста-та си в сервизния парк и бе по-доволен от поведението й.

Солберг също оправи поведението на автомобила си, след като преди обед изпадна в недоумение защо върви добре в левите завои, но не и в десните. Той дори успя да си върне третото място от Хирвонен преди финландецът да излезе начело.

Междувременно спукана гума забави Мико Хирвонен, който призна, че в твърде многото прахоляк на трасето е изтървал завой.

Всъщност няколко пъти отваряхме прекалено криви и излизахме малко от пътя, удряйки разни неща. Може би това доведе до спуканата гума – допълни той.

Младите пилоти на М-Спорт Евгени Новиков и От Танак се сблъскаха с проблеми в седмата отсечка от ралито. Руснакът имаше технически проблем с двигателя, който прекъсваше. Успя да го поправи, но в следващия етап се появиха грижи със скоростната кутия и загуби още време.

Естонският му колега пък излетя от пътя и повреди автомобила си.

Коригирахме бележките си при първото преминаване, но бяхме въвели поправката на грешното място – за предишния завой – призна Танак. – Изхвърчахме, спукахме гума, огънахме окачването.