Начало Рали Льоб излезе начело в Аржентина

Льоб излезе начело в Аржентина

47
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) излезе начело в рали Аржентина, пети кръг от световния шампионат за 2012 г. Осемкратният световен шампион спечели и двете отсечки след сервиза в средата на деня (втори минавания на етапите отпреди обяд) и води с 1,1 сек пред съотборника си Мико Хирвонен и с 13,1 сек пред Дани Сордо (Форд).

Етапът Ла Пампа – Ла Пампа 2 (37,51 км) се отличи със сериозна драма, тъй като лидерът до сервизния парк Петер Солберг спря с повреда. Норвежецът не успя да стартира и в следващата отсечка, докато съперниците му полетяха напред.

Натисках много здраво – това е единственото нещо, което мога да направя в моето положение – коментира Льоб, който сутринта се въртя три пъти. – Промених малко настройките на автомобила и се чувствах по-уверен следобед. Битката с Мико бе много близка, но тепърва предстои много голяма част от състезанието.

Хирвонен, който за малко бе начело във временното генерално подреждане, не можа да намери добър ритъм и загуби лидерството си. Той се оплака, че му е особено трудно да се справи по коловозите на разкаляните пътища, но авансът на съекипника му е минимален и всяка грешка на Себастиен може да коства скъпо на французина.

Заместващият Яри-Мати Латвала в Аржентина Сордо не бе толкова доволен следобед от Фиеста-та си, колкото преди сервиза.

Ударихме малък камък, но не се случи нищо фатално. Задната част нещо не беше като хората – сподели испанецът.

4-и при това положение излезе Мадс Остберг. Норвежецът обаче имаше доста грижи: първо проблем с впръскването на гориво, след това с интеркома и не чуваше инструкциите на навигатора си, а и колелата му превъртаха прекалено.

В топ 10 след него се подредиха Насър Ал-Атиа, Андреас Микелсен, Мартин Прокоп, Себастиен Ожие, Арминдо Араужо и Солберг.

До края на деня има още една скоростна отсечка.