Начало Рали Льоб на крачка от победата в рали Акрополис, Солберг катастрофира

Льоб на крачка от победата в рали Акрополис, Солберг катастрофира

34
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) е на крачка от поредната си победа в световния рали шампионат, след като Петер Солберг катастрофира в 18-ия етап от шестия кръг на първенството в Гърция. Пилотите на Форд отново се провалиха в опита си да победят осемкратния шампион, след като първо Яри-Мати Латвала спука гума, а сега и норвежкият му съекипник претърпя пореден инцидент.

Солберг бе само на 10,2 секунди зад Льоб в началото на последния ден от състезанието. На 13-ия километър от отсечката Агии Теодори 1 (19,42 км) обаче удари дърво. Повредите по Фиеста-та плюс откъснатото задно ляво колело означават, че не може да продължи напред. Пилотът и навигаторът му Крис Патерсън са невредими.

Форд очевидно имаха шанс да се преборят с Льоб, който сам призна, че трудно разбира как точно трябва да кара в момента.

С Петер бяхме много близо един до друг и трябваше да съм по-бърз, да печеля време. Беше ми трудно обаче да открия правилния ритъм и да намеря точния начин за управление. Но досега ралито ни е безупречно – допълни французинът. – В следващия етап внимавах да не изгубя равномерността на темпото. Дистанцията се изминава доста бързо, така че отново внимавахме. Колата върви перфектно.

Ситроен най-вероятно ще запишат двойна победа, след като на втора позиция излезе Мико Хирвонен. Финландецът върви крайно внимателно по отсечките и не поема излишни рискове, а е и на повече от 2 минути зад съотборника си, така че няма смисъл да го гони.

Трети е Латвала, спечелил етапа, в който катастрофира съекипникът му. След случилото се той заяви, че въобще няма да рискува и единствената му цел ще е да стигне до финала. Вчера Яри-Мати заяви, че ще гони победа, но явно настройката му е променена.

До финала на рали Акрополис остават три етапа.