Начало Рали Льоб: Наистина трябваше да се боря, тъй като Хирвонен бе много бърз

Льоб: Наистина трябваше да се боря, тъй като Хирвонен бе много бърз

45
0
Себастиен Льоб

Ситроен направиха правилен избор за първия ден в рали Нова Зеландия – прогнозите им за мокро трасе се оправдаха и съответно първите позиции в стартовия ред бяха полезни.

Определено решихме правилно да тръгваме първи и да сложим меки гуми – потвърди Мико Хирвонен.

Себастиен Льоб допълни в средата на деня, че изборът на стартова позиция не е имал чак такова голямо значение – тогава Яри-Мати Латвала (Форд) бе на около 15 сек назад, а тръгваше 13-и. Той взе челната позиция от съекипника си чак след последната петъчна отсечка.

Наистина трябваше да се боря за лидерството, тъй като Мико бе особено бърз в калта. Бяхме взели различни гуми – аз бях с четири софт и две хард, докато той имаше шест софт. Не знам дали беше най-добрия вариант, но поне запазих две меки гуми за останалата част от ралито – обясни шампионът.

Според Хирвонен изборът на Льоб определено е бил по-добрият за следобеда.

Нямаше обаче как да го удържа накрая. Доволен съм от протичането на деня. Определено се забавлявах много, карайки по тези фантастични отсечки. Бяхме със страхотно темпо и това ни помогна да избягаме от останалите състезатели. Преценката за времето и правилните гуми ще са ключът към успеха – допълни финландецът.