Начало Рали Льоб очаква интересна надпревара в Уелс

Льоб очаква интересна надпревара в Уелс

31
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб ще се бори в края на следващата седмица за осма титла в световния рали шампионат. Превърналият се в жива легенда на спорта французин има седем корони в кариерата си, но демонстрира също толкова хъс и желание за победа, колкото и в първите си стартове. Сезон 2011 г. не бе от най-лесните за него, но Себ води преди последния кръг в Уелс и очаква определено интересна надпревара.

Ще има нови отсечки, но някои от етапите в горите се използват вече цели 50 години и е страхотно да се състезаваш по такива исторически за ралитата места. Харесва ми да се връщам в Уелс, феновете там са изключителни. Няма много ралита, на които да чуваш гласовете им въпреки шума от двигателя. Освен това страната е много красива. Не че имам кой знае колко време да се възхищавам на пейзажа, тъй като вниманието ми винаги е съсредоточено върху трасето. Сега за първи път ще се състезаваме там с DS3 WRC и много искам да видя как ще се справи колата. Но вярвам в това, че със Ситроен и Даниел [Елена] ще направих великолепен последен кръг – сподели Льоб.

Шампионът чувства екипа като семейство след толкова години заедно и въпреки трудностите досега през сезона смята, че са се справили добре, след като все още са начело в генералното класиране.

Случи ни се какво ли не досега – спукани гуми, катастрофи, технически проблеми. Имаше лоши моменти, но и някои наистина страхотни. Победата ми във Финландия например е една от най-хубавите в кариерата ми. Догодина битката ще е още по-сериозна с идването на нови производители. Има и промени в правилата по отношение на стартовия ред. Би трябвало тези неща да изравнят шансовете на пилотите. Със сигурност ще е предизвикателство, но вярвам, че Ситроен ще ни дадат шанс да се борим – допълни французинът.

Той очаква основният му съперник за титлата този сезон Мико Хирвонен (Форд) да е бърз в Уелс, но е твърдо решен да направи всичко възможно, за да финишира пред него:

Съдбата ни е в наши ръце. Имаме предимство в точките и не сме побеждавани във Великобритания от 2008 г.