Начало Рали Льоб: Празници? Програмата ми не може да е по-натоварена!

Льоб: Празници? Програмата ми не може да е по-натоварена!

35
0
Себастиен Льоб

Световният рали шампионат приключи още през ноември, но програмата на деветкратния носител на короната в първенството Себастиен Льоб изобщо не стана по-лека от това.

Всяка година се случва едно и също: идва краят на последното рали и викаме „ура, най-после е време за почивка!“ Но декември е период, през който или приключваш задачи след сезона, или се подготвяш за следващия – обясни французинът в блога си за best-of-rallylive.com. – Празници? Сигурно се шегувате: програмата ми не може да е по-натоварена. Всичко това ми минава през главата, докато съм в камиона на инженерите на Ситроен между две тренировки. Провеждаме тестове за рали Монте Карло. Подготовка… Рали Каталуния още ни беше в главите, когато отидохме направо в Уелс, за да опитаме да открием защо не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото ни се искаше в калта през първия ден в Испания. След тестовете за Монте Карло идват тези за Швеция, а успях да вмъкна и ден с Льоб Рейсинг с Макларън-а, който ще карам догодина.

Льоб обясни също така, че немалка част от времето си е по самолети покрай толкова събития и задължения. Той вече бе в Истанбул (Турция) за галата на ФИА за връчване на призовете за сезон 2012, в Абу Даби за официалното представяне екипа на Ситроен за световния рали шампионат през 2013 г., на автомобилния салон в Болоня (Италия) и т.н. След такова обикаляне дори на Себастиен Льоб му е нужно усилие, за да продължи:

Дидие, инженерът ми, се обади да каже какво са променили по колата, така че е време за още малко каране. Работата е важна, но честно казано, трябва да се разтърся из резервите си за мотивация. В крайна сметка имаме доста добра идея къде се намираме по отношение на настройките за Монте, а Мишлен ни предоставиха само една еволюция на гумите за тренировки. Въпреки всичко програмата трябва да бъде приключена. Декември ще приключи с три в Париж, когато ще отпразнуваме титлите си за 2012 г. Тогава ще е и премиерата на филма за последния ни пълен сезон заедно със Ситроен („19, rue de Marronniers“ – адресът на Ситроен Рейсинг в Париж). Така че до 21-ви съм зает. След това ще си изключа телефона и ще го държа така до 7 януари. После? Още тестове за Монте Карло за доизпипване настройките на автомобила. Да, продължавам напред, но ми се иска последното ни Монте Карло да е голям успех за двама ни с Даниел [Елена]…