Начало Рали Льоб с 27,6 сек аванс пред Латвала след втория ден в Испания

Льоб с 27,6 сек аванс пред Латвала след втория ден в Испания

37
0
Себастиен Льоб

Яри-Мати Латвала свали аванса на Себастиен Льоб в рали Испания под 30 секунди след следобедните три отсечки през втория ден на надпреварата. С две етапни победи пилотът на Форд систематично намаляваше разликата спрямо седемкратния световен шампион и карането му определено бе забележително.

Карах като на състезателна писта, трасето го предполага – заяви Латвала, който днес бе постоянно по-бързо от Льоб на асфалтова настилка.

За разлика от него съотборникът му Мико Хирвонен продължи да не разбира защо не върви като хората. На него лично му се струваше, че всичко е наред, тъй като нямаше нищо нередно с автомобила, но едва в последния за деня етап успя да даде по-съществено време. Той призна, че трябва да внимава, тъй като Дани Сордо (Мини) ще направи всичко възможно да му вземе третото място в генералното класиране.

Испанецът единствен взе победа в отсечка освен Латвала след сервиза в средата на деня. Дани възстанови темпото си след трудностите вчера и наистина се хвърли да преследва Хирвонен, но задачата му никак не е лесна при разлика помежду им от над половин минута.

Лидерът в подреждането Льоб пък призна, че не е очаквал такава скорост от Латвала, особено на асфалт.

Той е много, много бърз и това е изненадващо, но имам добро усещане за автомобила. Трябва да натискаме, защото той прави същото – коментира пилотът на Ситроен.

Въпреки почти изчезналата си мотивация след две спукани гуми съекипникът му Ожие също продължи да извлича максимума от колата си в опит да навакса изоставането. Той е четвърти във временното генерално подреждане – зад Сордо.

В сервизния парк пък се появи пилотът на Торо Росо от Формула 1 Хайме Алгерсуари, който с интерес наблюдаваше работата на колегите си от друга дисциплина в автомобилния спорт.