Начало Рали Льоб със 71-а победа във WRC

Льоб със 71-а победа във WRC

62
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб спечели 71-а победа във WRC – осемкратният шампион бе най-бърз и в рали Акрополис, шести кръг от тазгодишното първенство. Успехът на Ситроен бе за втори пореден път двоен след Аржентина благодарение второто място на Мико Хирвонен.

Льоб спука гума около третия километър на Агии Теодори 2.

Не знам къде точно стана. Но след като казах на Даниел [Елена] спукана гума, решихме да я сменим веднага, защото щеше да е невъзможно да стигне финала без да строшим нещо – обясни французинът. – След това вдигнахме скоростта, но бяхме наясно, че сме с добър аванс и не е нужно да рискуваме излишно. Точно това и направихме.

Преднината от повече от 2 минути на Себастиен спрямо Хирвонен бе намалена до 40 секунди заради случилото се.

Яри-Мати Латвала пък спечели предпоследните две отсечки от надпреварата и доведе броя на етапните си победи в Гърция до 10 (от 22).

Беше хубаво каране. Натисках, където можех да си го позволя, но не и в по-трудните участъци – коментира пилотът на Форд, чийто съотборник Петер Солберг катастрофира тази сутрин и отпадна от ралито.

Шансовете на финландеца изчезнаха още вчера, когато той спука гума, продължи и имаше сериозни повреди по колелото.

И Латвала, и Хирвонен заявиха след това, че ще се борят за бонус точките от финалния етап. Нито един от тях няма победа в пауърстейдж досега през сезона – Льоб и Солберг са с по две, а Дани Сордо (Продрайв) има една.

С две резервни гуми съм, така че ще сложа нови за пауърстейджа – допълни Яри-Мати.

Най-бърз в последния етап обаче бе отново Льоб – той изпревари с 0,6 сек Латвала и с 1,3 сек Хирвонен, подпечатвайки 71-ата победа в кариерата си.

 

Следващият кръг от шампионата е рали Нова Зеландия (22-24 юни).