Начало Рали Льоб със съкратена програма през 2013 г., Ситроен обмисля влизане в WTCC

Льоб със съкратена програма през 2013 г., Ситроен обмисля влизане в WTCC

42
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб и Даниел Елена ще участват в отделни кръгове от сезон 2013 г. на световния рали шампионат. Съобщението бе направено на щанда на Ситроен на световното автомобилно изложение в Париж, като освен това бяха разкрити и дългосрочните спортни планове на компанията. Екипът във WRC има нов партньор – Абу Даби. Догодина отборът ще се състезава с три DS3 WRC, като водещ екипаж ще са Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен.

В официалното съобщение на Ситроен се казва, че в днешните трудни икономически времена за компанията е изключително важно да остане в автомобилния спорт, като в същото време намали разходите.

– В този контекст сме особено горди да приветстваме Абу Даби. Партньорството с тях ще ни даде възможност да участваме с три автомобила DS3 WRC догодина – коментира шефът на тима Ив Матон.

Програмата на Льоб и Елена, които са на път да спечелят деветата си световна титла този сезон, ще бъде уточнена допълнително, но е сигурно, че ще карат в първия кръг за 2013 г. в Монте Карло. Хирвонен и Лехтинен ще водят отбора през следващия сезон.

– Мико и Ярмо се вписаха изцяло в отбора ни. Показаха нужното ниво на представяне и опит, за да преминат на следващото ниво и да станат лидери на тима. Скоро ще обявим и втория екипаж, който ще е с пълна програма в отсъствието на Себ и Даниел. DS3 WRC ще получи и пилотът от Обединените арабски емирства Халид ал-Касими – обясни Матон.

Ситроен заедно с Льоб и Елена обмислят също така участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) през 2014/2015 г. Себастиен е посланик на марката и като такъв желанието му е да е активен в дейността си, а WTCC е перфектен вариант да продължи кариерата си.

– Решението по този въпрос ще завади от промените на ФИА в правилата, както и от това дали настоящите ни и бъдещи партньори биха желали да ни подкрепят в този проект – каза още Матон.