Начало Рали Льоб ще помага на Кубица

Льоб ще помага на Кубица

95
0
Ив Матон,Роберт Кубица

Себастиен Льоб ще помага на Роберт Кубица, ако той се нуждае от съдействие по време на дебюта си на чакъл и във WRC в рали Португалия.

Полякът вече стартира състезателната си програма за 2013 г. В надпреварата на Канарските острови (кръг от европейското първенство) обаче той се удари и отпадна, признавайки, че грешката бе изцяло негова. До момента на катастрофата Кубица имаше аванс от над минута в генералното класиране.

Деветкратният рали шампион пък е на разположение на Ситроен, ако екипът има нужда от него.

Роберт ще има много въпроси, след като започне да кара на чакъл – обясни шефът на тима Ив Матон. – Себ и Мико [Хирвонен] имат много километри на такава настилка. Освен това имат различен стил на управление. Не казвам, че ще разполагаме с всички отговори, но ще има много опции и Роберт може да спечели много време благодарение на това. Първо трябва да тръгне, за да започне да разбира за какво иде реч.

Кубица ще се състезава във WRC2. Досегашният му опит на чакъл възлиза на малко повече от 60 километра с един от неговите собствени автомобили група N. Пилотът тренира преди Португалия, но признава, че това ще е съвсем ново предизвикателство за него.

Почти не съм карал на чакъл. Затова изживяването ще е толкова ново, но ще е и страхотно забавление – добави той.