Начало Рали Льоб ще се състезава в 4 WRC старта и в GT Sprint...

Льоб ще се състезава в 4 WRC старта и в GT Sprint Series догодина

75
0
Себастиен Льоб

Деветкратният световен шампион Себастиен Льоб уточни програмата си във WRC през 2013 г. Французинът обяви по-рано тази година, че догодина няма да е с пълна програма. Говореше се за четири или пет надпревари и в крайна сметка обяви 4 състезания. Той ще е част от обновения екип Ситроен Тотал Абу Даби Уърлд Рали Тийм.

Автомобилът DS3 WRC на Льоб и навигатора му Даниел Елена ще е с №1. Спечелените от тях точки в четирите старта, в които ще участват, ще се зачитат за тима в битката за титлата при конструкторите. Самите кръгова пък са Монте Карло, Швеция, Франция и още един, все още неназован старт (според някои информации – Аржентина).

Започваме в Монте Карло, ще се състезаваме и в Швеция, тъй като много би ми се искало да спечеля това рали в нормални условия. И изобщо не мога да си помисля, че ще пропусна Франция – обясни Льоб.

Той потвърди освен това, че ще кара в GT Sprint Series с Макларън МР4-12С GT3. Това пилотът ще направи заедно със собствения си отбор – Себастиен Льоб Рейсинг. Същевременно ще се подготвя за участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) през 2014 г.

Ще карам в GT шампионата. Харесвам формата на надпреварите – каза Льоб.