Начало Рали Льоб: Скоростта на Яри-Мати ми помогна да поддържам темпо

Льоб: Скоростта на Яри-Мати ми помогна да поддържам темпо

49
0
Даниел Елена,Себастиен Льоб

След три ралита без победа Себастиен Льоб най-накрая се върна на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Той триумфира в предпоследния кръг от тазгодишния шампионат в Испания и това бе 67-ми успех в кариерата му във WRC. След финала седемкратният носител на короната в дисциплината сподели чувствата си за wrc.com.

– Себастиен, не беше печелил от Финландия – твърде дълго според собствените ти високи стандарти. Как се чувстваш след победата и фактът, че Ситроен спечелиха титлата при конструкторите?

– Определено е добре, че се върнах. От Финландия насам не ни бе лесно – спукана гума в Германия, моя грешка в Австралия и проблем с двигателя във Франция на домашното ми рали. Със сигурност бях малко разочарован. Имахме добър аванс в шампионата, но загубихме всички в тези три надпревари. Сега започваме от нулата, но с победа и не можеше да се получи по-добре.

– Как премина уикендът ти? Хареса ли ти тазгодишното състезания в Испания?

– Определено. Направихме чудесна битка с Яри-Мати Латвала, продължила почти през цялото време. В четвъртък не бях толкова уверен, след като бяхме видели трасето на тренировките – имаше много чакъл и бе наистина трудно да си първа кола по пътя. Накрая малко ми помогнаха атмосферните условия и може би това ме улесни в известна степен. Вече на асфалт бях далеч по-сигурен, а и имах 30-секунден аванс. И тъй като на такава настилка знам, че не съм твърде зле, можех малко да отдъхна.

– Не твърде зле е най-голямото подценяване въобще. Спомена битката с Латвала. Изненада ли се от постоянното му темпо през уикенда?

– Да, беше наистина бърз на асфалта. Определено натискаше здраво и особено в събота трябваше да поддържам наистина сериозен ритъм, за да отговарям на неговите времена, така че двубоят бе наистина чудесен. А и за мен беше добре, тъй като трябваше да запазя темпото си. бе интересно и смятам, че той ще стане още по-добър в бъдеще.

– Този уикенд стана най-успешният пилот по отношение победите в отсечки – какво мислиш преди последния кръг в Уелс, който не е задължително да спечелиш?

– Точно така е. Ако Мико [Хирвонен] печели ралито, аз трябва да съм втори с малко точки от последния етап. Със сигурност ще опитам да се боря с него и да не изоставам. Ситуацията в битката за титлата е отворена и не е лесно. Ще трябва да се справим във Великобритания. Наясно сме колко е трудно, но ще видим какво ще стане. Всичко е възможно, тъй като тази надпревара и много дълга.