Начало Рали Льоб спечели 74-та победа в кариерата си

Льоб спечели 74-та победа в кариерата си

40
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб спечели 74-та победа в кариерата си, триумфирайки в рали Германия, девети кръг от световния шампионат за 2012 г. Това е девети успех за него в това състезание и дойде, след като звездата на Ситроен спечели днес първото преминаване на етапа Дронтал и паурстейджа Циркус Максимус (което му донесе и бонус точки).

На 2 минути зад осемкратния шампион остана Яри-Мати Латвала (Форд), а трети е съотборникът му Мико Хирвонен.

Времената не ме интересуват в момента, тъй като условията са изключително тежки и трябва да сме безкрайно внимателни – заяви Льоб в началото на деня, когато бе дъждовно и кално. – После меките гумите помогнаха като заваля, но продължих да следя ситуацията. И през трите дни имаше моменти, когато бе особено сложно да изберем с коя смес да караме, но се получи чудесно състезание. Напълно се доверявах на автомобила и не сбъркахме никъде, което бе важно.

Латвала имаше известни грижи днес, но се опази от грешки.

Не знам какво стана с капака, но нещо не беше наред. На една дълга права започна да се отваря и се наложи да намаля. Не беше лесно рали, но се радвам на резултата си. Това ми е най-доброто представяне на асфалт – обясни финландецът.

Третият – Хирвонен – изкара нелек уикенд в Германия, въпреки че на моменти намираше добър ритъм в състезанието. Той заяви, че все пак е взел още точки и резултатът му е добър за него и отбора.

Четвърти се класира Мадс Остберг (Форд), следван от Крис Аткинсън, за когото това бе дебют с Мини. Австралиецът бе особено щастлив от постижението, тъй като изобщо не бе очаквал шанс да се нареди пети. Шести и седми са съекипниците Себастиен Ожие и Андреас Микелсен (с Шкода S2000), следвани от Насър Ал-Атия (Ситроен) и От Танак (Форд).

Дани Сордо (Мини) стана десети след вчерашната си катастрофа, като за него това е разочарование с оглед на надеждите за по-добро класиране.

Битката е трудна, а не исках да допусна нова грешка. Някои места бяха хлъзгави, други – по-сухи – сподели испанецът.

Петер Солберг се върна днес на трасето след вчерашната си грешка, довела до удар и повреди по Форд-а му. Норвежецът взе Дронтал 2 и се надяваше да спечели бонус точките за пауърстейджа, но не успя. Освен това последната отсечка толкова бе изсъхнала накрая, че автомобили S2000 даваха по-добри времена от WRC-спецификации (Микелсен даде трето време след Льоб и Хирвонен).

Настройките ми бяха изцяло за суперспециалния етап. Колата бе прекалено твърда за останалата част от трасето. Накрая много се пързаляше, но аз допуснах няколко грешки – обясни норвежецът.

По Рали2 се върна и Тиери Нювил, като белгиецът успя да си върне позиции в класирането. В крайна сметка остана доволен от факта, че можеше да се бори по време на уикенда.