Начало Рали Льоб: Страхотна победа за отбора; Елена не иска отсечки късно вечер

Льоб: Страхотна победа за отбора; Елена не иска отсечки късно вечер

54
0
Даниел Елена,Себастиен Елена,Ситроен

70 победи в кариерата и 7 поредни в Аржентина – това бе равносметката за Себастиен Льоб в края на уикенда в Южна Америка. Победата за Ситроен бе двойна, след като Мико Хирвонен/Ярмо Лехтинен финишираха втори.

Страхотна победа за отбора, особено след случилото се в Португалия, където останахме без точки. Беше наистина важно да се справим добре с Мико и го сторихме, постигайки двойна победа. Самата надпревара бе вълнуваща, с чудесни отсечки и прекрасна атмосфера – коментира осемкратният световен шампион.

Той допусна необичайни за него грешки в началото на ралито, но имаше обяснение за случилото се:

– В петък сутринта опитахме нови настройки, променихме малко познатите и автомобилът не реагира според очакванията ни, което ме изненада. Завъртанията не бяха опасни, освен, че при едното ударих камък. Вярно е обаче, че крайно рядко ми се случва нещо такова, и то три пъти за две отсечки! Наложи се пак да променим настройките, но след това вече бях далеч по-уверен. През целия уикенд пък условията бяха значително по-добри спрямо прогнозите. Очаквахме дъжд и мъгла, дори сняг по високите части, а накрая беше слънчево.

Навигаторът му Даниел Елена пък сподели, че състезанието е било безкрайно дълго за него и е имал цели три пътни книги с бележки.

Иначе беше чудесна надпревара с доста промени в условията. Не ми хареса например времето на провеждане на суперспециалния етап в четвъртък – не ми харесва да караме по нощите. Да, важно е да има и такива отсечки, но е хубаво да не отнемат толкова време. Отиването до трасето и връщането в сервизния парк ни изядоха два часа – заяви той.

За него най-трудното нещо бе да запази концентрация, която е нещо наистина много важно в рамките на толкова дълга дистанция.