Начало Рали Льоб увеличава преднината си в Испания

Льоб увеличава преднината си в Испания

37
0
Даниел Елена,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) увеличи преднината си в рали Испания на 32,9 секунди пред пилота на Форд Яри-Мати Латвала, чийто съотборник Мико Хирвонен е трети, на повече от минута и половина назад. Борбата в първите три отсечки от втория ден бе двубой между първите двама в подреждането. Седемкратният шампион взе победите в първите две от тях, а Латвала бе най-бърз в последната, но далеч не достатъчно, за да се доближи до френския си съперник.

Проблеми с видимостта днес почти нямаше в сравнение с вчерашния ден, когато много от състезателите се оплакаха, че на практика нищо не са виждали в част от етапите. Сутринта стана ясно също така, че Петер Солберг няма да стартира. Норвежецът разполага с ограничени средства и предпочете да запази колата за последния кръг от световния шампионат за тази година вместо да рискува с камъните по трасето в Испания.

Първото изпитание за скорост бе най-дългото за цялото рали – 46-километровата Ел Приорат. На асфалтовата настилка Льоб буквално полетя и поддържаше страхотна скорост във всички отсечки до сервиза.

Автомобилът е много добре балансиран, което е особено важно. Направих добро каране с постоянно темпо от началото до финала, като освен това не допуснах грешки. По-късно по трасето имаше много камъни и трябваше да сме особено прецизни – обясни Себ.

За разлика от него на Ожие въобще не му върви. Той спука гума (втора за уикенда) в седмата за ралито отсечка и пропадна още по-назад в класирането, като дори не разбра какво доведе до проблема:

– Бях по средата пътя. Вчера вината бе моя, но сега не ми стана ясно какво се случи.

Подобни чувства преследваха и Мико Хирвонен, въпреки че той нямаше грижи с техниката. Пилотът на Форд смяташе, че върви добре, докато не видеше времената си на финала на етапите. Обяснение екипът му ще търси в паузата преди подновяването на надпреварата.

Дани Сордо обаче се възползва максимално от условията и тръгна да гони точно третото място в генералното подреждане на финландеца. Испанецът вчера имаше сериозни проблеми с прахоляка, но днес бе с трети времена и в трите етапа до обяд. Съекипникът му в Мини Крис Мийк пък призна, че все още не е открил добър ритъм за себе си, но няма да се хвърли да гони времена и да се удари като във Франция.