Начало Рали Льоб увеличи преднината си спрямо Латвала на 10 сек

Льоб увеличи преднината си спрямо Латвала на 10 сек

23
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб увеличи преднината си спрямо Яри-Мати Латвала на 10 секунди след още два скоростни етапа от рали Акрополис. Пилотът на Ситроен взе първата си победа в отсечка (шестата за състезанието), след като съотборникът му Мико Хирвонен спечели предходната. Спукана гума на Петер Солберг пък позволи на Хирвонен да стопи окончателно разликата до норвежеца и да се върне на трета позиция във временното генерално класиране.

Ситроен-ите бяха с по една резервна гуми за тези етапи, докато съперниците им Форд предпочетоха да преодолеят препятствията с по две. DS3 WRC наложиха и темпото в тази част от деня.

Беше наистина трудно, особено в калните участъци, а ние бяхме с твърди гуми – коментира Льоб. – Но поне скоростта ни бе добра и не допуснахме грешки.

Латвала позагуби темпо в сравнение с рано сутринта, а и не бе особено щастлив от Форд-а си. Малко по-рано Солберг не знаеше какво се случва с колата му.

Не съм доволен от колата на твърда настилка. Чувството е все едно нямам сцепление в началото на отсечките. Трябва да променим настройките, за да загряваме гумите. На кално също не вървяхме като хората. Нещо не ми допада в реглажите – призна Латвала.

Съекипникът му пък спука гума и загуби твърде много време, връщайки се на четвърта позиция.

Не съм излизал от пътя или нещо такова. Не знам какво стана. На един хълм имаше камък и ударих колата по средата – заяви норвежецът, който се притесняваше повече да не е счупил нещо.

Тиери Нювил пък направи страхотен шести етап и записа второ време след Льоб. Белгиецът уцели гумите и скъси дистанцията до От Танак.

Пети във временното генерално класиране продължава да е Евгени Новиков, следван от Мадс Остберг, Танак, Нювил, Мартин Прокоп, Себастиен Ожие и т.н.