Начало Рали Льоб води със 7,5 сек пред Латвала в рали Франция

Льоб води със 7,5 сек пред Латвала в рали Франция

36
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб води със 7,5 сек пред Яри-Мати Латвала в генералното класиране на рали Франция след четири отсечки. Звездата на Ситроен пое лидерството тази сутрин, след като снощи Тиери Нювил (също с DS3 WRC) бе най-бърз в суперспециалния етап Страсбург. Още при първото реално изпитание за скорост обаче редът бе възстановен.

Опитах се да натисна от началото на деня. Пътят бе сух, условията – не особено сложни – коментира французинът, който избра да кара с четири твърди гуми на Мишлен.

Латвала бе с меки гуми и призна, че те не са били най-подходящи за първата петъчна отсечка, но изборът му се базираше на преобладаващите в етапите до обедния сервиз характеристики. Той взе втората позиция от Мико Хирвонен в Мюнстер 1, където бе цели 7 секунди по-бърз от сънародника си именно благодарение на меката смес. След това спечели последната отсечка преди сервиза, но бе само с 0,1 сек по-бърз от Льоб.

Вървим в правилната посока и съм доволен, че мога да поддържам темпото – заяви Яри-Мати. – Наложи се в средата на дистанцията да поема известен риск. На слизанията колата не бе съвсем стабилна.

Хирвонен пък бе със същите гуми като съотборника си и заяви, че не е бил достатъчно смел.

Битката за четвъртата позиция се води между Нювил и Дани Сордо (Мини), които два пъти си разменяха местата. Днес по обед белгиецът бе пред испанския пилот, но авансът му е само 2,6 сек. Зад тях норвежците Петер Солберг и Мадс Остберг си оспорват шеста позиция, като до момента надделява заводският пилот на Форд. Осми и девети са съотборниците от М-Спорт От Танак и Евгени Новиков, а топ 10 допълва Крис Аткинсън (Мини).