Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на въздушна струя коствала време на Фетел

Липсата на въздушна струя коствала време на Фетел

2069
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Липсата на въздушна струя от кола отпред е коствала загуба на време за Себастиан Фетел в 3-ата част на квалификацията в Баку. Германецът изостана на 0.3 сек от пилотите на Мерцедес, като според него обиколката му е била добра. Той смята, че от въздушната струя на старт-финалната права може да се спечели до половин секунда на обиколка.

„Направих добър тур в Q3, но нямах струя отпред в края на обиколката. Това ми коства малко време, обясни Себастиан. – Доволен съм, че извадихме максимума от колата. Но като цяло не съм щастлив за тима. Аз и Шарл очаквахме да имаме по-добра сесия. Мислехме, че ще сме по-близо до пилотите отпред.

Времето, което може да се спечели от следването на друга кола в края на обиколката достига 0.5 сек. Но много зависи точно колко близо си до пилота отпред. Ако си твърде близо, ще загубиш време в средния сектор. Затова ако имаше някой пред мен в края, щях да съм по-близо до първите двама.”

Фетел обясни още, че трасето е ставало все по-студено заради забавянето на квалификацията. И това е направило колата по-трудна за каране. Затова той е натиснал повече в загряващата обиколка, за да достигнат гумите нужната работна температура за началото на бързия му тур.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.