Начало Рали Льоб и Сордо с уникална WRC демонстрация в София

Льоб и Сордо с уникална WRC демонстрация в София

94
0

Звездите на Ситроен Себастиен Льоб, Дани Сордо и техните навигатори спретнаха най-вълнуващото автомобилно шоу, ставало факт някога в пределите на София.

Екипът на Ситроен от WRC съвместно с Автомотор Корпорация поставиха началото на световната рали седмица в България. Страната ни е домакин на VII кръг от световния шампионат. Още преди фактическото начало на рали България (9-11 юли 2010 г.) обаче всеки желаещ видя на живо и абсолютно безплатно рали автомобилът на Ситроен, управляван последователно от Себастиен Льоб и Дани Сордо.

Шоуто бе организирано на пл. Батенберг в София и привлече около 15-хилядна публика. Началото на събитието бе поставено още в събота (3 юли), когато на жълтите павета в столицата започна състезание между любители с радиоуправляеми колички, предоставени от организаторите. В неделя бе финалът на въпросната надпревара, а след нейния край сили с радиоуправляемите реплики на Ситроен С4 WRC премериха и Льоб и Сордо.

Пилотите на Ситроен пристигнаха в София в неделя по обяд специално за демонстрацията, организирана съвместно от отбора им и Автомотор Корпорация. След спечеленото от Льоб състезание с радиоуправляемите колички трасето бе разчистено за същинските демонстрации. Докато двамата обличаха състезателните си костюми, Екатерина Стратиева направи няколко обиколки със своя Ситроен С2.

Кулминацията на шоуто дойде с появата на екипажите Себастиен Льоб/Даниел Елена и Дани Сордо/Марк Марти на импровизираното трасе, на което бе подготвено и скокче. Впоследствие двамата пилоти, редувайки се зад волана на Ситроен С4 WRC, возиха специални гости, включително и главния редактор на сп. ClubS1 Иван Тенчев.

Самият автомобил бе прецизно подготвен за изпитанието на жълтите павета в София. Инженерите на екипа на Ситроен Тотал бяха подбрали настройки за макадам със съответните джанти и високопрофилни гуми. Както вече бе споменато, рали автомобилът бе един, а преди излизането на Льоб и Сордо с него, в импровизирания сервиз просто бе подменяно задното дясно стъкло, т.е. екипът предварително бе подготвил две такива с имената на пилотите.

След демонстрацията навигаторите Даниел Елена и Марк Марти се качиха в колата, а на покрива, за да помахат на зрителите, бяха двамата пилоти Себастиен Льоб и Дани Сордо.

Довечера на екипажите предстои официална вечеря, а по-късно през нощта и забавления в две столични заведения.

Самата рали седмица за всички участници в рали България 2010 стартира на 6 юли в 8 ч. сутринта, когато е официалното начало на опознаването на специалните етапи.