Начало Рали Льоб иска да си тръгне от Финландия с колкото се може повече...

Льоб иска да си тръгне от Финландия с колкото се може повече точки

55
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб цели да спечели максимален брой точки в предстоящото рали Финландия (28-31 юли), за да може да запази разликата между себе си и конкурентите си в класирането за шампионата.

В момента пилотът на Ситроен Льоб е начело в борбата за титлата във WRC със 146 точки. След него на 17 точки е Хирвонен от Форд. Трети пък е другият състезател на Ситроен Ожие, който изостава от Льоб на 22.

Наред със ситуацията по отношение на точките обаче трябва да се вземе предвид и напрежението във френския тим напоследък. Вече липсва 100-процентовата подкрепа от страна на отбора към Льоб и по тази причина световният шампион не може да си позволи да губи ценни точки.

Съзнавайки всичко това, Льоб ще подходи към рали Филнадия (8 кръг от календара на WRC за сезон 2011) по следния начин:

– Ще преценим как можем да подходим към това рали, но трябва да натискам много сериозно. Продължаваме да водим в класирането с добра преднина, но разликата в шампионата е важна и всяка точка, която можем да получим, в много значима. Трябва да направим каквото можем там.

Рали Финландия е известно като едно от най-трудните и точно по тази причина го печелят пилоти, които много добре познават изискванията му. Затова там триумфират предимно финландци, чужденците са твърде малко. Льоб го е печелил само в един случай – през 2008 г. Тогава той финишира едва 9 секунди пред Мико Хировнен, но сподели, че е поемал толкова много рискове, че това едва ли ще се повтори повече някога.