Начало Рали Льоб на крачка от седмата си титла

Льоб на крачка от седмата си титла

37
0
WRC

Себастиен Льоб продължи уверено да води в рали Франция и след края на втория състезателен ден.

Днес французинът спечели още две скоростни отсечки, като само в 34-километровата Пей Дормон той добави почти 20 секунди към аванса си.

Въпреки че сутринта дъждът спря да вали, всички етапи останаха влажни и доста разкаляни и затова на пилотите определено не им бе никак лесно. Льоб стартираше първи и това бе предимство за него, защото всяка следваща кола трябваше да се справя с фракцията, изкарана на трасето от автомобилите, минали преди това.

След световния шампион се движи съотборникът му Дани Сордо, но надеждите на Ситроен за окупиране на всички места на подиума се сринаха днес, след като и двамата пилоти на втория отбор на марката имаха проблеми и отпаднаха. Себастиен Ожие счупи предното си окачване и въпреки опитите си да го поправи собственоръчно, нещата не се получиха и той бе принуден да се оттегли от борбата. Утре обаче той ще се включи отново по системата Суперрали. Кими Райконен пък загуби над половин час заклещен в канавка, след като изпусна един бавен завой. След това той успя да се измъкне, но малко по-късно изпусна още един завой и отпадна от ралито.

Проблемите на Ожие помогнаха на Петер Солберг да излезе на трета позиция, а Яри-Мати Латвала вече е четвърти. Той съответно е и най-добре представящият се пилот с Форд. Съотборникът му Мико Хирвонен е пети, но изоставането му от Латвала е почти две минути.

Въпреки отпадането си пък Ожие бе класиран на шеста позиция в края на деня.