Начало Рали Льоб начело в Ирландия

Льоб начело в Ирландия

17
0

Себастиен Льоб (Ситроен) води след първия ден на рали Ирландия – 15-ти кръг от световния рали шампионат.
Световният шампион получи повреда на задното окачване в самото начало на деня, но опази колата до сервизния парк и след това без проблеми прескочи съотборника си Дани Сордо в подреждането. Преди утрешните етапи французинът е на 6,8 секунди пред колегата си.
Льоб се намира в чудесна позиция да намали аванса на съперника си Маркус Грьонхолм в класирането за световната титла. Финландецът е на четири точки пред него, но отпадна от надпреварата след тежък инцидент днес. До края на шампионата има само още един кръг, ако не се брои вървящото състезание в Ирландия.
Като се имат предвид тежките условия обаче, Себ не приема нищо за даденост. Проблемът, според него, е да опази колата на пътя, където има твърде много кал и се губи усещане къде точно е повърхността на трасето.
Третото място в края на първия ден е за Яри-Мати Латвала (Стобарт Форд), който само на 2 десети от секундата пред Мико Хирвонен (Форд). Петер Солберг (пети във временното подреждане) пък остана единственият заводски пилот в надпреварата, след като Крис Аткинсън и Шави Понс излетяха по-рано.