Начало Рали Льоб начело в края на втория ден от рали Монте Карло, Ожие...

Льоб начело в края на втория ден от рали Монте Карло, Ожие катастрофира

24
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) се опита да натрупа възможно най-голяма преднина през втория ден от рали Монте Карло заради прогнозата, че времето утре най-вероятно ще се развали. Осемкратният световен шампион води убедително в състезанието – 1:37 минути пред втория Дани Сордо. Заедно с навигатора си Даниел Елена той взе пет от днешните шест отсечки.

Никакви драми, никакви проблеми, всичко беше наред – заяви шампионът след финала на шестте изпитания за скорост. – Изградихме добър ритъм и съм доволен. Скоростта ни определено е на ниво. Днес бе чудесен ден за нас, а ралито повече приличаше на асфалтова надпревара в сравнение с вчера. Опитах да натисна възможно най-много, защото не се знае какви ще са условията утре. Може да вали дъжд, сняг. Да видим – допълни той.

Зад него Дани Сордо и Петер Солберг си отмъкваха един от друг второто място, като в края на деня испанецът излезе пред пилота на Форд. Състезателят на Мини обаче бе малко разочарован, тъй като губеше време в деветата и десета отсечки, а не можеше да разбере защо.

Изненадан съм, наистина. Опитахме максимално добро каране, вървяхме чисто. Има обаче още три дни от ралито и времето може да се развали – добави Сордо.

Солберг от своя страна заяви, че калните места по трасето са най-големият му проблем. Ледът от сутринта се превърна в кал следобед и мнозина пилоти се оплакаха, че именно това прави определени секции прекалено хлъзгави и опасни. Жертва на условията стана Себастиен Ожие, който до този момент вървеше страхотно със своята Шкода Фабия Супер 2000. Французинът заяви, че се забавлява страхотно, но не стигна финала на десетата отсечка. Евгени Новиков обясни, че го е видял и колата е разбита, но Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсиа са добре.

Температурата на въздуха падна доста към края на деня, но последният етап бе на по-ниско и това не се отрази прекалено негативно на състезателите. Прогнозата за утре е за вероятен снеговалеж, но все още не е сигурно каква изненада може да поднесе зимата на пилотите.

Четвърти във временното генерално класиране излезе Мико Хирвонен. Финландецът не бе напълно доволен от себе си, но свиква полека-лека със Ситроен-а си в състезателни условия. Зад него вече е Новиков.

Много добър резултат, поне до момента – заяви руснакът. – Беше трудно за каране, прекалено се пързаляше на места. На смрачаване видимостта падна и на места се виждаше крайно трудно – допълни той.