Начало Рали Льоб най-бърз в шейкдауна на рали Франция

Льоб най-бърз в шейкдауна на рали Франция

56
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб (Ситроен) започна чудесно рали Франция с победа в шейкдауна на надпреварата. 2,36-километровата отсечка съвсем не наподобява останалите скоростни етапи в надпреварата, но всеки успех е важен в битката на пилотите.

Реалното състезание започва утре с 4 отсечки, които се изминават по два пъти. Льоб пък успя да строши масления радиатор на тренировъчното си Мицубиши Лансър. Шампионът пробвал какво ще стане, ако удари колчетата, поставени от организаторите, в опит да предовратят сеченето на завои от страна на състезателите. Французинът призна, че идеята не е била особено добра и съответно напасна карането си.

На две десети от секундата зад него в подреждането след шейкдауна пък са съотборникът му Себастиен Ожие и Дани Сордо с Мини. От екипа на испанеца обаче остават предпазливи и заявиха, че точно от този етап не може да се правят генерални изводи. Поне Сордо и Крис Мийк се чувстват удобно в автомобилите си преди началото на истинската битка.

Яри-Мати Латвала бе четвърти с Форд-а Фиеста RS WRC, който за този конкретен кръг е с различно оцветяване. Мико Хирвонен даде едва 10-то време – зад Петер Солберг (Ситроен), Мийк, Кими Райконен (Ситроен) и Матьо Уилсън (Форд).