Начало Рали Льоб: Не бих се върнал като Шумахер

Льоб: Не бих се върнал като Шумахер

44
0
WRC,Себастиен Льоб

Седемкратният световен шампион Себастиен Льоб заяви, че не би се върнал в спорта, както направи Михаел Шумахер и не би искал да попадне в неговата позиция.

Дни преди рали Герамния, което е през уикенда и на което се очаква Льоб да каже, дали ще приеме офертата на Ситроен да остане във WRC с тях, или ще поеме по-друг път, испанският вестник Ас цитира французина:

Ако кажа сбогом на WRC, то ще е завинаги – категоричен е Льоб. – Не бих искал да се случи това, което се случи с Шумахер. Бих искал да избегна пенсиониране от рали спорта и завръщане няколко години по-късно, за да се случи това, което стана с него. Със сърцето си искам още да се състезавам. Още съм съм силен и доказателство за това е, че се боря за титлата.

За Льоб след WRC пътят ще е друг и той вече го е набелязал:

Льо Ман е нещо, което искам да повторя и искам да се състезавам на писта (неотдавна доби малък опит и в кокпита на Ред Бул). Имам нужда от адреналина на състезанията, не бих могъл да си стоя в къщи, но все пак бих искал и да прекарвам повече време със семейството си. Дилемата е трудна, но се надявам да се разреши.