Начало Рали Льоб не смята да рискува във Финландия

Льоб не смята да рискува във Финландия

30
0
рали Аржентина 2011,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб не смята да рискува, за да се бори за победата в рали Финландия (28-31 юли 2011 г.), потвърди самият той.

Пилотът на Ситроен в момента оглавява класирането за световния шампионат. Най-близкият му съперник е Мико Хирвонен от Форд, който изостава със 17 точки. От друга страна е добре известно, че рали Финландия и неговите характеристики не са сред любимите на Льоб. Това означава, че за да победи в надпреварата, той трябва да рискува неоправдано и може да загуби водачеството си в шампионата. По тази причина Льоб призна, че най-вероятно ще заложи на сигурна стратегия.

– Ще се изправим срещу силно мотивирани противници, които са готови да защитават територията си. Титлите в края на сезона все още са нашият главен приоритет, а победата във Финландия не е цел номер едно. В зависимост от това как се чувствам, ще преценя колко силно искам да натискам. За момента винаги съм чувтсвал лекота при управлението на DS3 WRC на макадам. Ако се чувствам по същия начин и във Финландия, това ще ми даде допълнителна доза увереност.

За момента Льоб е печелил рали Финландия само в един единствен случай – през 2008 г.

– Това не е любимият ми терен – допълни френският пилот. – Може би тези пътища не съответстват на естествения ми стил на каране. От друга страна финландците са си вкъщи, карайки на тях. Те може би чувстват, че поемат по-малки рискове в среда, която познават като дланта на ръката си. Спомням си, че трябваше да дам 200 %, за да спечеля това рали ( през 2008 г. – б. р.) и не мисля, че ще поема този риск отново.