Начало Рали Льоб недоволен от начина, по който постигна победа в Мексико

Льоб недоволен от начина, по който постигна победа в Мексико

83
0
рали Мексико 2011,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб не доволен от начина, по който спечели рали Мексико 2011. Причината е, че това стана, след като съотборникът му Себастиен Ожие загуби челната позиция и отпадна от надпреварата.

Двамата титуляри на Ситроен бяха лидерите във временното генерално класиране на рали Мексико почти до самия край. Тогава Ожие водеше пред Льоб с около 10 сек. 27-годишният французин обаче излезе извън пътя, удари се в скали и нанесе непоправими щети по автомобила си. В резултат съотборникът му Льоб си тръгна с пета поредна победа в рали Мексико.

Катастрофата на Ожие лиши и екипа на Ситроен от двойна победа и респективно от повече спечелени точки за класирането при конструкторите.

– Със сигурност бях много разочарован да видя, че Ожие приключва надпреварата по този начин – започна Льоб. – Не заслужаваше подобно нещо. Направи перфектно състезание още от самото начало. Двубоят бе между него и мен. Знам какво е, ако си в подобна ситуация. Не е лесно. Не бях щастлив от развръзката, както по отношение на тима, така и що се отнася до самия мен.

Допълнително Льоб разясни:

– От моя гледна точка работата ми е да се боря и да побеждавам. Трябва да се борим сериозно. Трудно е да се каже какво ни очаква през остатъка от сезона. Ние сме двама силни пилоти в един отбор. Преди винаги съм бил лидерът в тима. Сега сме двама лидери в един и същи отбор. Това е. Не съм щастлив, когато в края на ралито финишира само едната кола.

По отношение на борбата с конкурентите, Льоб все още не може да даде конкретна прогноза.

– Трудно е да се каже – коментира Себастиен. – Всяка година Форд печелят в Швеция, а Ситроен в Мексико. – В Португалия е истинската битка, а ние имаме различни автомобили. Убеден съм, че нашата кола ще е добра там. Ще видим.