Начало Рали Льоб похвали Хирвонен за постигнатото в Швеция

Льоб похвали Хирвонен за постигнатото в Швеция

7
0
Мико Хирвонен

Осемкратният световен шампион в ралитата Себастиен Льоб рядко изразява мнение за колегите, още по-малко за съотборниците си. Представянето на Мико Хирвонен в рали Швеция обаче бе такова, че французинът не пропусна да отбележи скоростта и класирането на съекипника си, с когото само допреди малко повече от два месеца бяха съперници в различни отбори.

Финландецът е едва третият съекипник на Льоб, който успява да го бие точно в тази надпревара, където по принцип пилотите, родом извън Скандинавските страни, се справят доста трудно. През 2003 г. Колин Макрей се нареди пети, докато Себастиен бе седми. Миналия сезон пък Себастиен Ожие бе четвърти, а именитият му адаш – шести. Тази година Хирвонен бе победен единствено от Яри-Мати Латвала. Льоб – след две излитания и спукана гума – стана отново шести.

Мико направи страхотно рали. Той обра почестите за Ситроен. Резултатът демонстрира качествата на пилотите на този отбор, както и на DS3 и начинът, по който можеш да се адаптираш към колата – ако някой някога се е съмнявал – заяви Льоб.

Още през втория ден в Швеция той каза, че ще се съсредоточи върху това да финишира в надпреварата и да спечели възможно най-много точки за екипа. В неделя успя да опази гумите си достатъчно, за да атакува в пауърстейджа и да го спечели, което му донесе бонус точки за шампионата.