Начало Рали Льоб: Позицията на колата преди скок е най-важното във Финландия

Льоб: Позицията на колата преди скок е най-важното във Финландия

58
0

Най-важното в рали Финландия е да позиционираш правилно колата си за скокчето, така че тя да се приземи където в нужно, за да вземеш следващия завой без проблеми. Това коментира водачът в класирането на WRC Себастиен Льоб преди началото на надпреварата, добре известна с многобройните скокчета в своя маршрут.

– Не печелиш състезанието с това, че скачаш високо и продължително – обясни Себастиен. – По-важно е какво ще стане след скокчето. Същественото е да позиционираш автомобила си правилно, за да останеш на правилната линия за завоя, който следва, когато се приземиш. Когато вече си във въздуха, не можеш да правиш никакви корекции. Затова година след година подобрявах записките си точно с тази мисъл в главата.

Същевременно Льоб разкри, че ще подходи към рали Финландия по-внимателно и няма да преследва първото място на всяка цена. Той вече има записана победа в състезанието край Юваскила през 2008 г. По този начин стана един от малкото чужденци, подобно на Карлос Сайц и Дидие Ориол, спечелил рали Финландия.

– Наистина исках тази победа. Постигнах целта си и сега виждам нещата малко по-различно. Тази година ще започна надпреварата с 65 точки преднина пред Мико Хирвонен. Мога да си позволя да контролирам преднината си, тъй като от календара остават още три асфалтови кръга. Това обаче не означава, че се отказвам да се състезавам за победата – коментира Льоб.