Начало Рали Льоб продължава да води и след ден 2 в Сардиния

Льоб продължава да води и след ден 2 в Сардиния

48
0

Себастиан Льоб продължава да води в Рали Сардиния и след ден 2, но предимството му бе намалено на по-малко от половин минута, като два Форда си делят втората позиция.

Латвала бе най-бърз във всеки един етап днес, като се възползва възможно най-много от позицията си и от грешките на другите. Той постоянно се доближаваше до Хирвонен, докато накрая не завършиха на една и съща позиция.

Въпреки че водачеството на Льоб бе намалено на 29.4 секунди и знаейки, че трябва и в неделя да преминава първи, французинът все пак остава оптимист, че ще успее да устои на състезателите на Форд и ще спечели трета победа за този сезон. А все пак Льоб е известен с това, че традиционно се представя добре при повторното преминаване на етапите.

Латвала ще минава втори, а след него ще бъде Хирвонен. Това е решено на принципа на това, че Латвала е бил по-бърз в първия етап за събота.

Съотборникът на Льоб в Ситроен Дани Сордо, който бе втори до вчера, имаше проблеми с условията на трасето и остана пети зад Джиджи Гали. Топ 6 е допълнено от Крис Аткинсън със Субару, който обаче постепенно се отдалечи от пилотите пред него.

Хенинг Солберг запази седмото си място въпреки натиска от страна на Урмо Аава през целия ден.

Позициите в Рали Сардиния след ден 2:
1. Льоб (Ситроен) 2.59:21.5 ч.
2. Латвала (Форд) + 29.4 сек.
= Хирвонен (Форд) + 29.4 сек.
4. Гали (Форд) + 1:17.7 мин.
5. Сордо (Ситроен) + 1:31.3 мин.
6. Аткинсън (Субару) + 2:42.1 мин.
7. Х Солберг (Форд) + 4:29.0 мин.
8. Аава (Ситроен) + 4:34.5 мин.
9. Андерсон (Сузуки) + 5:45.9 мин.
10. П. Солберг (Субару) + 7:29.2 мин.