Начало Рали Льоб решен на осма поредна победа в рали Германия

Льоб решен на осма поредна победа в рали Германия

58
0

Към подобряване на собствения си рекорд от поредни победи в рали Германия ще се стреми Себастиен Льоб. Това сподели самият пилот непосредствено преди надпреварата, която ще се състои в края на седмицата – 20-22 август 2010 г.

Рали Германия 2010 е девети кръг от тазгодишния календар на световния шампионат. За момента лидер в класирането е пилотът на Ситроен Себастиен Льоб със 166 точки като най-близките му съперници са Себастиен Ожие със 118 и Яри-Мати Латвала със 105. Въпреки огромната си преднина в класирането обаче французинът е решен да търси победата в рали Германия.

Според Льоб в немската надпревара винаги му е вървяло, а и не трябва да се забравя, че тя е изключително специална за него, тъй като именно там той постигна първата си победа във WRC през 2002 г. Нещо повече, от 2002 г., когато стартът бе включен като кръг от шампионата регулярно, рали Германия няма друг победител освен Себастиен Льоб. За момента той има записани 7 последователни победи като единственото изключение е миналата 2009-а, но тогава състезанието просто не бе част от световния шампионат.

Така, преди началото на втората за сезона асфалтова надпревара в Германия (първата бе в България), Льоб коментира:

Винаги съм се чувствал превъзходно в това рали и нещата винаги са се развивали по възможно най-добрия начин за мен. Целта ми в Германия тази година ще бъде осма победа. Но трима други, изключително добри пилоти, също разполагат със Ситроен C4 WRC – най-добрата кола в момента. Това означава, че ще трябва да се възползвам дори от най-малкото нещо, за да остана пред тях. Това е интересно предизвикателство като се има предвид, че през трите дни програмата на ралито включва различни етапи.