Начало Рали Льоб с амбиция за победа в рали Португалия

Льоб с амбиция за победа в рали Португалия

27
0

Себастиен Льоб е решен да спечели тазгодишното рали Португалия и да постигне хеттрик, след като има записани победи в предходните две издания на надпреварата през 2007 и 2009 г. Французинът обаче призна, че поради спецификата на надпреварата, това изобщо няма да е лесно.

Евентуална победа на французина в предстоящото състезание около Фаро ще бъде общо 58 успех в кариерата му и ще увеличи неимоверно преднината му в класирането при пилотите за шампионата. Самият той е изключително мотивиран да я постигне, но признава, че ще трябва да се справи с доста трудности.

Пристигнахме в Окланд за рали Нова Зеландия с 40 точки повече от втория Петер Солберг и си тръгнахме с 36 повече от победителя в надпреварата Яри-Мати Латвала. Да загубиш само 4 точки като цяло рали вече е останало зад гърба ти е доста добър резултат – коментира Льоб и продължи – Този сезон има 6 пилоти, способни да постигнат победа във всеки старт. Да завършвам на някое от челните места е добре за нас за момента, но не в време за почивка. Изключително много харесвам рали Португалия, но то изобщо не е лесно.

Напротив според французина състезанието ще е трудно и оспорвано. То е нещо като комбинация от всички елементи, които има при макадамови ралита – широки и бързи секции, други пък са бавни и с множество завои. Той обаче е решен да се бори за победа.