Начало Рали Льоб се нуждае от помощта на Сордо

Льоб се нуждае от помощта на Сордо

51
0

Себастиен Льоб ще се нуждае от помощта на съотборника си Дани Сордо, за да спечели шеста титла във WRC, особено след като победата в Австралия му бе отнета, сподели пилотът на Ситроен.

Преди стюардите да решат да накажат Льоб с добавяне на 1 минута към времето му от рали Австралия заради открити технически нередности по автомобила му, французинът контролираше шампионата. Поради отнемането на победата обаче в момента Себастиен Льоб изостава от прекия си конкурент Мико Хирвонен с 5 точки, а до края остават само 2 кръга.

В тази ситуация по време на следващата надпревара в Испания французинът ще разчита на помощта на своя съотборник Дани Сордо. В последните три години двамата неизменно завършват на първа и втора позиция, а самият Льоб е триумфирал в надпреварата през последните четири сезона.

„С две оставащи ралита до края на сезона, ситуацията изглежда малко трудна. Разбира се не всичко е загубено – заяви Льоб пред френската преса. – Проблемът е, че дори да спечеля следващите две ралита, ако Мико (Хирвонен – б. р.) и двата пъти завърши втори, няма да има никакъв смисъл. Следователно ще трябва да разчитаме на помощта на Дани Сордо, който трябва да се класира между мен и Хирвонен или да очакваме още по-лошо представяне от Мико. С други думи сега съм задължен да спечеля в Испания и Уелс, и да се надявам че опонентът ми няма да завършва надпреварата зад мен всеки път.“