Начало Рали Льоб: Сезон 2011 ще бъде изключително вълнуващ

Льоб: Сезон 2011 ще бъде изключително вълнуващ

43
0
????????? ????,WRC

Промяната на правилата във WRC, в резултат на която са факт новите рали автомобилите за 2011 г., ще направи сезона много вълнуващ, счита Себастиен Льоб.

След две седмици с рали Швеция 2011 (10-13 февруари) стартира новият сезон от световния шампионат. Заводският пилот на Ситроен Себастиен Льоб ще бъде един от общо 13 състезатели, които ще имат шанса да карат новото поколение WRC автомобили. Говорейки на тази тема, седемкратният световен шампион коментира:

– Когато правилата не се променят между отделните сезони и имаш една кола, която е по-добра от автомобилите на останалите през всичките изминали сезони, на старта на новия сезон положението няма да е много по-различно от преди. Така че е очаквано всичко да си продължи по старо му.

По отношение на сезон 2011 Льоб прогнозира:

– Сега със сигурност много неща са променени – нови пилоти, нови коли за всички и нов производител в шампионата. Така че определено ще бъде по-вълнуващо. Винаги ни очаква поне малка изненада, когато се появява нова кола с нови правила, където няма база за сравнение.

Льоб допълнително обясни, че дори за опитния екип на Ситроен е много трудно да прогнозира представянето на DS3 WRC, защото тя не може да бъде сравнена с предишния им рали автомобил С4. Причината е, че двете коли са напълни различни като концепция и са правени според различни изисквания в регламента. Затова французите ще трябва да изчакат началото на сезона и тогава да преценят дали автомобилът им ще е конкурентоспособен.

В момента екипът на Ситроен провежда 4-дневен тест с двамата си пилоти Себастиен Льоб и Себастиен Ожие в Швеция.