Начало Рали Льоб спечели и в Аржентина

Льоб спечели и в Аржентина

33
0

Себастиен Льоб със Ситроен спечели четвъртата си победа за сезона след триумф в Аржентина. Така французинът увеличи преднината си на върха и вече е с три точки пред Маркус Грьонхолм с Форд.
Заради лошото време и невъзможността на транспортните самолети да излетят от Буенос Айрес към Кордоба първия ден от рали Аржентина бе отменен изцяло. Така победата в надпреварата остана да се реши в събота и неделя.
Общо седем от 23 етапа бяха отменени и водачеството в събота сутринта бе притежание на Мико Хирвонен, който още в четвъртък вечерта бе спечелил Супер специалния етап на стадиона в столицата Буенос Айрес. От там нататък темпото обаче задаваше световният шампион Себастиен Льоб, който пое водачеството още от първия етап в събота и не го остави до края. Единствената по-сериозна съпротива бе оказана от Маркус Грьонхолм. Финландецът поддържаше интригата до края, но така и не успя да направи решителната крачка за спечелване на победата. В крайна сметка той завърши само на 36,7 секунди зад победителя, а на трето място остана неговият сънародник и съотборник Мико Хирвонен с изоставане от 2:15 минути.
На четвърто и пето място се наредиха пилотите на Стобарт Форд – Яри-Мати Латвала и Хенинг Солберг, за които тези позиции бяха истински успех. Те успяха да изпреварят втория пилот на Ситроен Дани Сордо, за когото остана едва шеста позиция. Седми се класира Крис Аткинсън, а осми Манфред Щол.