Начало Рали Льоб стиска палци Сордо да успее с Мини

Льоб стиска палци Сордо да успее с Мини

55
0
????????? ????,WRC

Себастиен Льоб иска бившият му съотборник Дани Сордо да успее в новия си тим Мини. Световният шампион допълни, че Сордо заслужава шанс най-накрая да блесне и да докаже пилотските си способности.

Льоб и Сордо бяха съотборници в екипа на Ситроен от 2007 до 2010 г. включително. През 2006 г. двамата също се състезаваха за един отбор – този на Кронос, когато от Ситроен се бяха оттеглили за година.

Според официалната информация във френския тим двамата бяха абсолютно равнопоставени. На практика обаче шефовете на Ситроен доста пъти жертваха Сордо, за да може Льоб например да вземе повече точки.

От този сезон обаче положението се променя. Сордо е в нов тим, ще кара за заводския отбор на Мини. По този повод Льоб сподели:

– Сега той ще има свободата да се бори за самия себе си и вероятно ще може да бъде по-силен, защото ситуацията за него сега е различна – заяви Себастиен Льоб. – Мисля, че е добре за него да има тази позиция в отбора, той има много натрупан опит. Дани работи за заводски тим дълго време и със сигурност може да направи много положителни неща.

По отношение на общото им минало със Сордо в тима на Ситроен, Льоб допълни:

– Винаги бях пред него незабавно при старта на сезона и той лесно приемаше да бъде втори пилот. Печелеше точки и изпълняваше това, което шефовете искаха от него. Приемаше, че бях по-бърз от него и не се опитваше да ме победи. Даваше най-доброто от себе си, но аз винаги бях преди него.