Начало Рали Льоб тръгва за трета поредна победа този сезон

Льоб тръгва за трета поредна победа този сезон

37
0

Лидерът в световния рали шампионат Себастиен Льоб се надява на трета поредна победа този сезон в предстоящата надпревара в Турция.

Пилотът на Ситроен е решен да се бори, въпреки че какъвто и да е изходът от състезанието, той ще остане начело във временното генерално класиране. Причината е новата точкова система, която дава предимство на Льоб в шампионата от 25 точки пред втория Латвала и 31 пред третия Хирвонен заради двете му предишни победи в Мексико и Йордания.

„25 точки са равни на победа – коментира Льоб. – Винаги е добре да криеш асо в ръкава си. Но все пак начинът, по който се разви шампионатът през 2009 г., ни научи, че не можеш да губиш дори и точка по пътя си. Ще започнем ралито с намерение за победа. Като лидери в шампионата през първия ден ще стартираме отново начело на колоната. Затова трябва да видим колко важна ще е ролята на разчистване на пътя в тази надпревара.“

Тъй като ралито край Истанбул е комбинация от етапи на макадам и асфалт, Льоб уточни, че за него най-важно ще е да намери верния ритъм, когато преминава от един на друг тип настилка. От друга страна французинът очаква карането по скоростните отсечки на турското рали, които приоритетно са широки и бързи, да му достави истинско удоволствие.