Начало Рали Льоб: Трябва да внимавам във Франция

Льоб: Трябва да внимавам във Франция

37
0
Себастиен Льоб

11-ти кръг от световния рали шампионат започва днес в Страсбург. Надпреварата се състои от 23 скоростни отсечки с обща дължина 348,13 км. Миналогодишното издание на състезанието бе спечелено от Себастиан Льоб (Ситроен), следван от тогавашния си съотборник Дани Сордо и Петер Солберг със същия автомобил, но частен тим.

Силата на седемкратния световен шампион на асфалт е такава, че той е обявен за фаворит и за това рали Франция. Задачата му обаче няма да е лека, след като в Германия (където доскоро бе непобедим) успехът отиде при настоящия му съекипник Себастиен Ожие, а в Австралия – при съперниците от Форд.

Трябва да внимавам – това показаха резултатите от предходните две надпревари. Спукана гума в Германия ни коства победата. Момент невнимание в Австралия доведе до излитане и заради това няма как да подхождам към последните стартове за сезона спокойно. По принцип сме фаворити за Франция и ще дадем всичко от себе си, за да изпълним прогнозите – коментира Льоб.

Ожие от своя страна бе категоричен, че е в отбора, за да помогне да бъдат спечели още титли. Това се тълкува като готовност от негова страна да помага на съотборника си в преследването на последната корона, след като доскоро съществуваха известни търкания в тима относно приоритета на пилотите.

По-малкият Себ също така се подготви внимателно за предстоящото състезание. Той участва в рали с подобна на френската настилка, за да влезе съвсем в час с това, което го очаква.