Начало Рали Льоб: Целта ни е в Португалия да се справим както в Мексико

Льоб: Целта ни е в Португалия да се справим както в Мексико

33
0
????????? ????

Рали Португалия съчетава всички възможно най-трудни елементи, с които екипажите ще се сблъскват през остатъка от сезона, коментира преди началото на състезанието Себастиен Льоб. Въпреки очакваната не лесна надпревара във Фаро, титулярният пилот на Ситроен няма да се стреми към нищо по-малко от победа.

За Льоб сезон 2011 започна с 6-о място в Швеция, но пък последва победата в Мексико. В резултат, преди третия старт от шампионата Льоб е на втора позиция във временното генерално класиране с 37 точки, пред него е единствено пилотът на Форд Мико Хорвонен с 46.

Преди началото на надпреварата в Португалия Льоб коментира:

– Колите на Ситроен DS3 WRC бяха много бързи в Мексико, но те винаги са доминирали над конкурентите си в това рали. Ако времето в Португалия е добро, ще разберем в каква степен са действително конкурентоспособни при стандартни условия. Имам предвид условия, подобни на тези, с които ще трябва да се справим в няколко други ралита. Състезанието в Португалия комбинира всички трудности, които ще срещнем в шампионата. Ритъмът се променя много често – бързи секции преминават в завои с многи възвишения, което изисква прецизни записки. Нашата цел е да се справим както в Мексико, а това означава само едно нещо – победа.

Льоб е печелил рали Португалия два пъти – през 2007 и 2009 г. В миналогодишното издание на състезанието триумфира настоящият му съотборник Себастиен Ожие.