Начало Рали Льоб: Вероятно е твърде късно да започвам кариера в F1

Льоб: Вероятно е твърде късно да започвам кариера в F1

49
0
????????? ????,WRC

Прекалено късно е Себастиен Льоб да започне кариера във Формула 1, за пореден път обясни самият той.

Французинът е сред най-добрите автомобилни пилоти в света – безспорен факт. Съвсем наскоро Себ спечели седмата си поредна титла във WRC заедно със Ситроен. Освен това той подобрява всевъзможни рекорди в световния рали шампионата. Но отчитайки факта, че в момента е на 36 години, Льоб отново повтори, че няма намерение да сменя автомобилната категория и тепърва да се състезава във Формула 1.

– Не мисля, че има потенциална възможност да сторя подобно нещо в бъдеще – започна Льоб. – Историята с F1 започна, защото Ред Бул ми даде шанс да тествам тяхна кола, след като спечелих WRC през 2008 г. Тогава всички бяха много изненадани, че съм близко до добрите резултати. Това даде идея на Ред Бул да карам в състезание и всичко бе планирано да участвам в последния за сезон 2009 старт (с Торо Росо – б. р.). ФИА обаче не ми даде лиценз.

В резултат Льоб допълни:

– Сега съм на 36 години, а виждайки идващите млади пилоти, които са на 20, считам, че за мен е може би твърде късно. Ако има възможност да карам кола от F1, със сигурност ще се възползвам, но нямам планове да го правя като част от професионалната си кариера.