Начало Рали Льоб води в рали Швеция след сутрешните три етапа

Льоб води в рали Швеция след сутрешните три етапа

42
0

Себастиен Льоб води след изминаването на общо четири етапа от рали Швеция, първи кръг от световния шампионат за сезон 2010.

След вчерашния суперспециален етап, класирането оглави Дани Сордо от Ситроен. При преминаването на първата скоростна отсечка от днешния ден обаче най-бърз бе съотборникът му Себастиен Льоб, който оглави и временното генерално класиране. Това стана при температура -22 градуса и ледена настилка, тъй като организаторите предварително бяха обработили трасето с вода. Пилотът на Форд Мико Хирвонен остана втори в етапа на 1,9 сек. след Себастиен Льоб. Причината за изоставането си финландецът обясни с прекалено внимателното си каране на места.

Единственият лек инцидент по време на отсечката бе с Калид Ал Касими (Форд). Той се удари в снега, струпан по очертанията на пътя. За щастие публиката му помогна и той излезе на трасето точно пред Кими Райконен. След финиширането на отсечката бившият пилот от F1 се оплака, че заради колата пред него през повече от половината дистанция на етапа не е виждал нищо и това допълнително го е забавило.

На следващия специален етап най-бърз отново бе Льоб, следван от Сордо и Хирвонен. Въпреки че отсечката бе нова за екипажите, никой от водещите участници във WRC нямаше проблеми. Същевременно Кими Райконен действително се представи по-добре в тази отсечка без някой пред него да му пречи.

В последната преди обедния сервиз отсечка най-добър резултат постигна Мико Хирвонен, който призна че междувременно малко е променил настройките на автомобила си. Постижението позволи на финландеца да излезе на втора позиция в общото класиране. От своя страна лидерът Себастиен Льоб след финиширането си не можа да намери обяснение къде точно е изостанал с 0,4 сек. от основния си съперник Хирвонен. Дани Сордо записа трето време за етапа, като се оплака от лека нестабилност на задната част на автомобила си. Според него етапът ще е още по-труден при второто преминаване следобед.

В крайна сметка, преди новото изминаване на същите три етапа от сутринта, Льоб води с 4,1 сек. пред Хирвонен и с 6 сек. пред съотборника си Сордо. Топ 6 се допълва от Латвала, Ожие и Грьонхолм. Кими Райконен засега е на 11-а позиция след Матьо Уилсън.