Начало Рали Льоб загуби близо 2 минути след излитане от трасето

Льоб загуби близо 2 минути след излитане от трасето

31
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб загуби почти две минути (1:56) след излитане от трасето в седмата отсечка на рали Швеция (шеста за днес). Навигаторът на съотборника му Ярмо Лехтинен описа етапа като изкуствено създаден, преминаващ през полета и малки гори. Според него трасето е направено така, че да е максимално удобно за зрителите.

По принцип настилката на отсечката е чист лед, тъй като организаторите поливат пътя с вода и съответно представянето в голяма степен зависи от състоянието на гумите. Днес следобед обаче на много места имаше чакъл, камъни и скали, заради които множество състезатели се въртяха и имаше доста недоволни на финала. Арминдо Аруйо например заяви, че е направил два пируета, Дани Сордо и От Танак се разминаха с по един. На въпроса какво е довело до проблемите, естонецът отговори:

Пилотът е проблема!

Льоб изхвърча от отсечката на два километра след старта й. Отстрани няма достатъчно високи и стабилни снежни банкети (на места дори изобщо липсват). Снегът е мек и Ситроен-ът заседна в пряспата. Наложи се зрители да му помагат, като го избутат, за да продължи по пътя. Това обаче струва на шампиона почти две минути, а той тъкмо бе изградил прекрасен ритъм и бе спечелил предишния етап. При приключването на отсечката Мадс Остберг буквално се бе залепил за Льоб.

Фактът, че не съм пръв по трасето, ми позволява да покажа какво мога на сняг – заяви по-рано Себастиен. – Натиснах наистина здраво, въпреки че е важно и да остана на пътя. Трябва обаче да се поеме някакъв риск, ако искаш да спечелиш. Накрая излетях два километра след началото на седмата отсечка. Наложи се хората там да ме върнат на трасето. Но какво да направя – допълни французинът.