Начало Рали Льоб: Пропаднахме в падина, която не видяхме

Льоб: Пропаднахме в падина, която не видяхме

33
0

Себастиен Льоб призна, че причината за катастрофата му в рали Дакар е пропадане в падина, която той и навигаторът му Даниел Елена не са видели. Това се е случило само 10 км преди края на 8-ата отсечка. В резултат колата му Пежо 2008 DKR се преобърна няколко пъти. За щастие двамата се отърваха без контузии, но пораженията по автомобила бяха доста сериозни и те изгубиха около един час, за да ги пооправят. Това прати Льоб едва 8-и в генералното класиране

„В една река имаше падина, която не видяхме. Когато стигнахме до нея, паднахме надолу, разказа 9-кратният шампион в WRC. – Това разруши баланса на колата и се обърнахме по таван. Много неща се счупиха в колата. Трябваше да сменим две колела и скоростната кутия. Със сигурност загубихме много време.”

„Приключихме по отношение на шансовете ни за крайна победа. Още трябва да трупам опит. Дойдохме тук първо и най-вече, за да събираме опит. Водехме в надпреварата след първата седмица. Сега не е толкова хубаво, колкото очаквахме. Случи се само 10 км преди края на отсечката. Малко е разочароващо. Но такъв е живота и сега трябва да продължим.”

Победителят в 8-я етап Насър Ал-Атия с Мини от екипа на X-Raid призна, че отсечката е била много трудна. Катарецът записа първа етапна победа в надпреварата и запази реални шансове да повтори успеха си от 2015 г. Той обаче призна, че колите на Пежо са много бързи на камилската трева, а моментът е такъв, че нямаш право на никакви грешки.