Начало Дакар Льоб ще участва на рали Дакар през 2019 г.

Льоб ще участва на рали Дакар през 2019 г.

116
0

Себастиен Льоб ще участва в прочутото рали Дакар и през 2019 г. като частен пилот. Французинът, който има 9 титли в WRC, досега на 3 пъти кара в тежката пустинна надпревара, но не успя да я спечели. През тази година той отпадна след 5-ата отсечка, като се състезаваше за заводския тим на Пежо.

Най-доброто му класиране е 2-ото място през 2017 г. Догодина Льоб ще се бори за победата с частно Пежо 3008DKR за френския тим на PH Sport с подкрепата на Red Bull, а навигатор отново ще му бъде Даниел Елена.

Целта на Льоб е да стане вторият независим пилот, спечелил рали Дакар, след Жан-Луи Шлессер през 2000 г. Състезанието догодина ще бъде 41-о в историята и ще се състои изцяло на територията на Перу. Отсечките ще са 10, като стартът ще бъде даден в Лима на 6 януари.

“Харесвам дюните, но ключово при тях е да не затънеш, каза Льоб. – Върху това ще работим с Даниел по време на тестовете, защото навигацията в пясъчни дюни е по-особена. Реших да участвам в Дакар в последния момент, но все още съм жаден за победата.

Може би подготовката нми няма да бъде толкова добра, колкото на останалите пилоти, но аз не съм забравил нищо от това, което научих през последните три години. Това е едно приключение, което нямам търпение да изживея отново.“