Начало Рали Льоб се пуска в световния шампионат по рали крос

Льоб се пуска в световния шампионат по рали крос

51
0

Рали легендата Себастиен Льоб ще участва с пълна програма в световния шампион по рали крос през 2016 г. със заводския екип на Пежо – Peugeot Hansen operation с модела 208 WRX Supercar.

9-кратният шампион в WRC вече е част от екипа на френския концерн, след като кара в рали Дакар тази година и водеше след първата седмица от надпреварата. В раликроса Льоб ще се изправи срещу бившия си съперник от ралитата Петер Солберг (шампион от WRC за 2003 г.), който спечели титлата миналата година.

„През годините имах късмета да участвам в някои наистина страхотни състезания, но раликроса, с цялата мощ и конкурентноспособност на колата Пежо 208 WRX, заедно с интензивния характер на състезанията, ще бъде нещо много специално, коментира Льоб. –

Автомобилът и стратегия за този тип състезания са напълно нови за мен. Имам да уча много, но се надявам да бъда конкурентен много скоро.”

Льоб вече веднъж участва в рали крос състезание през 2013 г. в кръг от Европейския шампионат във Франция, като достигна до полуфиналите.