Начало Рали Льоб: Трябва да спечеля Дакар сега или никога

Льоб: Трябва да спечеля Дакар сега или никога

40
0

Рали легендата Себастиен Льоб смята, че тази година може да е последният му шанс да спечели прочутото рали Дакар. Екипът му Пежо се оттегля от участие в надпреварата от следващия сезон, а последните 2 години компанията предоставяше на своите пилоти най-добрата кола, с която да се борят за успеха.

Победите през последните 2 години при автомобилите взе Стефан Петерханзел с моделите 2008 DKR и 3008 DKR. През тази компанията ще участва отново с 4 коли 3008 DKR, като зад волана ще бъдат Льоб, Петерханзел, Сирил Депре и Карлос Сайнц-старши.

„За мен шансът да спечеля тази година е сега или никога, защото смятам, че ще е последната ми възможност да го направя, заяви Льоб. – Миналата година видяхме, че имаме възможностите да спечелим. Даниел Елена (навигатора) свърши добра работа с навигацията. Това е мотивиращо. Знаем, че можем да го направим. Целта ни със сигурност е да спечелим.”

Льоб призна още, че увеличаването на отсечките с пясъчни дюни в тазгодишното издание, което започва на 6-и януари в столицата на Перу – Лима, може да е недостатък за него на фона на по-опитните му съотборници, които знаят по-добре как да преминават през тях.

„Има много фактори, които имат значение на Дакар, каза още французинът. – Състезанието е дълго и можеш бързо да загубиш всичко, особено с връщането на повечето дюни. Това са терени, на които нямам много опит. Това са трасета, които определено не са в моя полза.”