Начало Рали Льоб: В предния етап пазих колата, за да натисна сега

Льоб: В предния етап пазих колата, за да натисна сега

61
0

Победителят в 5-ия етап Себастиен Льоб призна, че в предишната отсечка е пазил колата и гумите, за да има възможност да атакува здраво в последния отминал. Това му е дало шанс да бъде много бърз и да дръпне още малко в генералното класиране. Французинът води с близо 8 минути пред своя съотборник в Пежо – Стефан Петерханзел.

„Карлос Сайнц (завършил 2-и в етапа) навакса малко време в края на етапа. Сигурно е карал доста сериозно, каза още Льоб. – Даниел свърши отлична работа днес, но знаем, че това, което ни предстои, няма да е лесно. Даже ще бъде много по-сложно. Ще трябва да бъдем първи на трасето на етапи, в които навигацията е изключително важна и трудна.”

„Колата се държеше добре, въпреки че нямахме възможност да я сервизираме предния ден, каза Сайнц. – Днес ще бъде важен ден. Това ще бъде най-дългият етап в ралито и ще се проведе на изключително висока надморска височина, което ще бъде изпитание за двигателите.”

„Не беше проблем да бъдем първи на пътя в етапа, тъй като все още сме на сравнително добре маркирани пътища, където навигацията не е голям проблем, добави Петерханзел. – Въпреки това имахме малък проблем, излизайки от Затворения парк. Не разполагахме с цялата мощност на колата при ниски обороти. Поради тази причина изпитахме затруднения в първата част на етапа, която беше с много завои. В Резултат на това, загубихме малко време на класическите рали пилоти като Себастиен и Карлос.