Начало Рали Лоикс печели рали Ипр в Белгия за шести път

Лоикс печели рали Ипр в Белгия за шести път

43
0

Белгиецът Фреди Лоикс с Шкода Фабия S2000 спечели рали Геко Ипр в Белгия за шести път в своята кариера. Лоикс бе безгрешен от старта до финала и заслужено триумфира накрая, необезпокояван от никого.

Всички очакваха през втория ден той да проведе люта битка с настоящия шампион в IRC – Крис Мийк с Пежо 207 S2000, но още на втората отсечка за деня, Мийк катастрофира и приключи участието си, записвайки поредната си нула този сезон.

Ян Копецки остана единственият пилот на заводския отбор на Шкода в ралито, след като съотборникът му Юхо Ханинен отпадна в първия ден и реши, че няма смисъл да се включва отново в борбата днес по системата Суперрали. Копецки започна деня на около 30 секунди зад Лоикс и колкото и да се опитваше, така и не можа да намали изоставането си до под 20 секунди до края на ралито и в крайна сметка финишира втори.

Младият белгиец Тиери Нювил с Пeжо 207 S2000 на Кронос Рейсинг постигна чудесен резултат, качвайки се на последното стъпало на подиума. Това естествено е първи подиум за него в IRC.

На четвърта позиция се класира белгиецът Бернд Касие с Шкода Фабия, а зад него останаха Андреас Микелсен с Форд Фиеста и Бруно Магалеш с Пежо 207, който се възползва от проблемите на ветерана Патрик Снайерс с Пежо 207, които той получи в последната отсечка.